Aluinvent-DVTK

2019.12.06. 10:00

Most a Sopron, aztán majd az Olympiacos

Az Európa Kupában továbbjutott diósgyőri női kosárlabdacsapat majd görög együttes ellen játszik.

Berecz Csaba

Fotó: Berecz Csaba

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a hétközi Európa Kupa csoportkör zárása, a franciaországi túra után vasárnap 18.00-tól idegenbeli bajnoki meccset játszik, az Euroliga csoportkörében szereplő Sopron Basket együttesének vendégeként, az NB I 10. fordulója keretében.

A tegnapelőtt, az esti órákban pedig azt is megtudhatták, hogy folytathatják a szereplésüket az Európa Kupában, köszönhetően annak, hogy a Nyugati konferenciában két legjobb csoportharmadik egyike lettek. Az EK legjobb 24 gárdája közé bejutott diósgyőri csapatra az idén még egy nemzetközi kupatalálkozó vár, december 18-án vagy 19-én a görög Olympiacos együttesét fogadják, az immár egyenes kieséses szakasz első körében, amelyben csak 16 gárda játszik meccseket, ugyanis a csoportselejtezőkben a 8 legjobb eredményt elért együttes kiemelt, nekik csak a kuparendszerű párharcok második körében kell pályára lépniük (a DVTK az első kör visszavágóján 2020. január 8-án, vagy 9-én lesz a görög gárda vendége).

Számítások

A diósgyőri együttesnek csütörtökön bőven kijutott a kalandból a Franciaországból történt hazautazás során, ennek nagy részéről már beszámoltunk. A nap vége felé, a Budapestre érkezés után kiderült, hogy csapat egy része gyorsabb volt a csomagjánál a frankfurti repülős átszállás során, ugyanis a játékosokkal ellentétben nem minden poggyász érkezett meg Magyarországra. Mivel a hibát a német városban is felfedezték, és a diósgyőriekénél másfél órával később Budapestre tartó járatra felrakták, így a csomag nélkül maradtak úgy döntöttek, hogy megvárják a pakkokat. Közben elmentek vacsizni, Cziczás László vezetőedző pedig egy tollat és egy papírt is ,,rendelt”, és nyolc óra körül, amikor még több csoportmeccs is zajlott, belőtte, hogy melyik élő meccsnek mi lehet a végeredménye, rangsort készített, majd bejelentette: ,,az Olympiacos ellen játszunk”. Mivel két nappal ezelőtt, amikor még 20 meccs hátra volt a csoportkörből, Szabó István, a diósgyőri klub technikai menedzsere hosszas számolására alapozva szintén a görög csapatot mondta ellenfélként, ami akkor még mosolyt fakasztott, csütörtökön este viszont el kellett ismerni, hogy egy kiváló jóstehetség is erősíti a DVTK-t.


A női kosárlabda Európa Kupa egyenes kieséses szakaszának párosítása, a legjobb 4 közé jutásig

A-ág

ACS Sepsi (román)/Artego Bydgoszcz (lengyel) – Perfumerias Avenida (spanyol)

BCF Elfic Fribourg (svájci)/Spartak Moskva (orosz) – Hatay BB (török)

B-ág

Gorzow (lengyel)/Enisey Krsanoyarsk (orosz) – Valencia BSC (spanyol)

Tsmoki Minks (fehérorosz)/Lonitek Gernika Bizkaia (lengyel) – KSC Szekszárd

C-ág

Cadi La Seu (spanyol)/Basket Hema (belga) – Basket Landes (francia)

Aluinvent-DVTK/Olympaicos (görög) – Orman Genclik (török)

D-ág

Besiktas (török)/Roche Vendee (francia) – Carolo Basket (francia)

Botas (török)/CCC Polkowice (lengyel) – MBA Moszkva (orosz)

A kuparendszerű, oda-visszavágós párharcok első körében a / jellel elválasztott csapatok játszanak egymás ellen (hivatalos játéknapok: december 19., január 9.), majd ezek győztesei a mögöttük a sor végén látható, az első fordulóban kiemelt, szabadnapos gárdák ellen meccselnek (hivatalos játéknapok: január 23., január 29.). Az ezek után az egyes ágakon állva maradt csapatok játszanak majd egymás ellen, az EK 4 legjobb csapata közé kerülésért (hivatalos játéknapok: február 20., február 27.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!