Gazdaság

2016.05.18. 15:43

Jól fizet, mégsem ismerik sokan, mi az?

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Állásbörzéken sokat szoktunk beszélgetni az álláskeresőkkel, hogy hol, milyen pozícióban szeretnének elhelyezkedni. Sok olyan pályázó van, aki jól beszél nyelveket mégsem sikerül elhelyezkednie. Ilyenkor sokszor ajánljuk, hogy nézzenek <a href="http://www.cvonline.hu/allas?query=SSC">SSC állások</a>at.</strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Állásbörzéken sokat szoktunk beszélgetni az álláskeresőkkel, hogy hol, milyen pozícióban szeretnének elhelyezkedni. Sok olyan pályázó van, aki jól beszél nyelveket mégsem sikerül elhelyezkednie. Ilyenkor sokszor ajánljuk, hogy nézzenek SSC állásokat.

A legtöbben nem hallottak még róla, holott a kezdő fizetés bruttó 300 ezer forint körül alakul havonta, és egy jó pár év elteltével akár 1 millióra is emelkedik – derül ki Suhajda Attila, a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnökének interjújából.

Az SSC a Shared Service Center rövidítése, magyarul szolgáltató központ. Ilyen szolgáltató központokkal általában multinacionális cégek rendelkeznek, akik több országban vannak jelen és úgy döntenek, hogy az egyes operatív feladataikat, pl. ügyfélszolgálat, beszerzés, IT egy helyen végzik, hogy hatékonyabban tudják kiszolgálni a cég többi leányvállalatát.

A jelenlegi adatok szerint hazánkban közel 100 cég több mint 40 000 embernek ad ilyen munkát, ám akkora a növekedés, hogy évi akár 10 ezer új dolgozót is tudnának alkalmazni, ha lenne alkalmas szakember.  Mivel azonban nincs megfelelő munkaerő, ezért a szolgáltató központok egymástól csalják el a dolgozókat.

A pályakezdőknek jó lehetőség, mivel:

  • korrekt a kezdő fizetés (bruttó 250-350 ezer forint, mely nő az eltöltött évek számával),
  • munkaerőhiány van ezen a területen ezért a tapasztalt szakemberek később válogathatnak az állásajánlatok között,
  • kiemelkedő a munkahelyi környezet,
  • lehetőség van külföldi munkavállalásra,
  • nem minden esetben alapkövetelmény a szaktudás.
  • Mi szükséges hozzá?

    Nyelvtudás. Az aktív angol nyelvismeret az alap, mellé pedig általában kell még egy nyelv. Előnnyel indulnak akik az angol mellett valamilyen egzotikus nyelvet (holland, svéd, norvég, kínai) beszélnek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!