Friss hírek

2009.08.05. 08:56

INFLUENZA - Hollandiában mindenkit be fognak oltani, és a lakosság 30 százaléka számára van antivirális gyógyszer

<p>A holland egészségügyi minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy Hollandia 34 millió adag oltóanyagot rendelt meg a világjárványt okozó új influenza ellen. A vakcinát két részletben kell majd beadni, vagyis a szám azt jelenti, hogy a holland hatóságok a teljes lakosság beoltását tervezik.</p>

Az elsõ szállítmányt októberre várják. Elõtte, szeptemberben országos oltási tervet hoznak nyilvánosságra Hollandiában.

A minisztérium azt is közölte, hogy a 16,5 millió lakosú ország 5 millió adag Tamifluval rendelkezik. A Tamiflu a legalkalmasabbnak tekintett antivirális gyógyszer az újinfluenza ellen.

A gyógyszerbõl 144 ezer adagot hamarosan ingyen bocsátanak az ország patikáinak rendelkezésére. Ezt a mennyiséget térítésmentesen kaphatják meg az újinfluenzás betegek.

Hollandiában keddig 663 laboratóriumilag igazolt megbetegedést okozott az új influenza, ebbõl egy végzõdött halállal. Ezzel Hollandia a hatodik ország az Európai Unióban, ahol már emberáldozatot szedett a világjárványt okozó új vírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!