Már csak a bronz keresi a gazdáját: a DVTK akarja

Akt.:
Már csak a bronz keresi a gazdáját: a DVTK akarja
Miskolc – Szerdán Miskolcon eldől, hogy kié lesz az élvonalbeli női kosárlabda-­bajnokság bronzérme.

A női kosárlabda NB I rájátszásában a 3. hely megszerzéséért zajló, két nyert meccsig tartó párharc 1-1-re áll, így a harmadik összecsapáson találnak gazdára bronzérmek. Az erről döntő Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 mérkőzést szerdán 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban játsszák a csapatok, és a hazai együttesnek ezúttal is nagy szüksége lesz a szurkolótáborra, nagy segítséget jelenthet a lelátóról érkező támogatás a negyeddöntőben elszenvedett jelentős vérveszteségek után. Mint ismert: a Diósgyőr két játékosa, Horti és Brewer is súlyos, több hónapos kiesést jelentő sérülést szenvedett, így a bajnoki hajrát kezdő centerei nélkül kell végigküzdenie a csapatnak.

A lányokkal együtt szépen szeretnénk befejezni a szezont. Rasheed RitaJovanovic extra

– Nagyon hiányoznak a centereink, a mai napig sajnáljuk azt, ami történt, de sajnos az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, ezzel a kerettel, ebben a szerkezetben kell küzdenünk – mondta Ra­sheed Rita, az Aluinent-DVTK játékosa. – A PINKK elleni első és második meccsen összekovácsolódott a csapat, és nincs is más választásunk, alacsonyabb szerkezettel kell játszanunk, támadásban sokkal több küldődobással kell élni, kosarat kell szerezni, pontosabban kell dobni. Csapatunkból Tina Jovanovic extrát hoz a play-off-ban a palánk alatt, most nekünk is hozzá kell tennünk a maximumot.

Ugyanis a Diósgyőr bronzzal akarja kárpótolni magát azért, amiért a Magyar Kupa megnyerése után nem tudott a döntőbe jutni.

– A lányokkal együtt szépen szeretnék befejezni a szezont, a cél az, hogy éremmel zárjunk, így köszönjük meg a szurkolóknak, hogy szívvel-lélekkel végig velünk voltak, utaztak, úgyhogy csak a győzelem jöhet szóba – jelentette ki Rasheed Rita, majd arra a kérdésre, hogy ehhez honnan lehet meríteni az erőt, így felelt: – Muszáj összeszedni az utolsó energiákat. A lányokkal ezt egymástól, a családtól kapjuk, egy kis beszélgetés is sokat segíthet ebben, illetve az, hogy a testünket frissen tartjuk az edzések után.

Most jön a 42.

Az évad utolsó meccs előtti sajtótájékoztatóján, a 2015/16-os idény zárása előtt, az Aluinvent-DVTK 42. tétmérkőzését megelőzően a diósgyőriek szakvezetője, Miguel de Jesús López Alonso így nyilatkozott:

– Nehéz és kemény meccs várható, amelyen szeretnénk a legjobbat nyújtani, hogy a bronzérem a miénk legyen. Szeretnénk örömet szerezni szurkolóinknak, a városnak, a támogatóknak. A drukkerektől azt az extra energiát szeretnénk megkapni, amit a korábbi mérkőzéseken, mert ez sokat segíthet abban, hogy a célunkat elérjük.

Arra a kérdésre, hogy igyekeznek-e meglepni valami új elemmel ellenfelüket, vagy azt a játékot próbálják tovább tökéletesíteni, amire két centerük kiesése után voltak kénytelenek átállni, erről a DVTK szakvezetője azt mondta, fontos, hogy az alapjáték a lehető legjobban működjön, de lesznek apróságok, amelyek az előző mérkőzéseken nem voltak. Arra a kérdésre pedig, hogy most is a védekezésük lehet-e a mecc­s kulcsa, így felelt Miguel de Jesús López Alonso:

– Nagyon fontos megtalálni az egyensúlyt a védekezés és támadás között. Az elődöntőkben és bronzcsata során máshogy kell játszania minden játékosunknak. Felépítettünk a szezonban egy védő- és támadójátékot, amiben a kiesett két centernek óriási szerepe volt. Most más ritmusban lehet eldobni a labdát, több dobókísérlet van, és több energiát kell fektetniük a jelenleg bevethető játékosainknak az ellenfelek magas embereinek a semlegesítésébe. Sokkal több erő fogy abban a játékban, amikor magasabb emberek ellen kell védekezni, és emiatt a dobások nem sikerülnek olyan százalékkal, mint egyéb helyzetekben. Fontos, hogy a taktikát, amit megbeszélünk, próbáljuk betartani. A védekezés fontos rész, de ha van ritmusa a játékunknak, akkor a támadások befejezései is pontosak lesznek.

– Berecz Csaba –


A döntőben

A női kosárlabda NB I döntője hétfőn este ért véget, a címvédő soproni együttes a három nyert meccsig tartó párharc harmadik összecsapásán is diadalmaskodott, és történetének 10. bajnoki elsőségét gyűjtötte be.

A döntő mérkőzéseinek eredményei:

hirdetés


hirdet�s