Magyarország

2019.02.28. 18:49

Gödör és munka

Budapest – Dr. Mocsai Lajos az ország egyik legjobb sportszakembere, így minden szavára figyelni kell.

Budapest – Dr. Mocsai Lajos az ország egyik legjobb sportszakembere, így minden szavára figyelni kell.

A magyar férfi kézilabda válogatott csak tizedik lett a napokban véget ért világbajnokságon, mely után fellángolt a vita, jó úton járunk, vagy kisiklott a „vonatunk”. A Nemzeti Színházban tartott Év sportolója gálán éjszakába nyúló beszélgetés tárgya volt a műfajba áramló temérdek pénz, a külföldiek szerepeltetése, az utánpótlás-nevelés – és persze a Testnevelési Egyetem, hiszen Mocsai Lajos az intézmény rektora.

Szellemi műhely

– Köszönöm, az egyetemen jól vagyunk, óriási infrastrukturális és szakmai fejlesztések zajlanak nálunk – mondta a professzor, majd hozzátette: – Az a célunk, hogy minden szempontból a kontinens egyik legjobb szellemi műhelyévé váljunk.

Az egykori mesteredző mérlege imponáló: olimpiai- és világbajnoki ezüstérem, Európa-bajnoki cím, klubszinten BEK-győzelem, sok válogatott tanítvány, és persze németországi sikerek.

– Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy a sportágban mindenkinek a maga területén sokkal többet kell dolgozni, mint eddig – tekintett előre lapunknak nyilatkozva Mocsai Lajos. – Tehetséges fiatalokkal rendelkezünk, így nem félek, de ezzel együtt is csak a munkában hiszek.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!