Magyarország

2018.11.14. 20:51

Ne váltson le egy robot!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Elengedhetetlen, hogy képesek legyünk önálló döntéshozatalra, és tudjunk kockáztatni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Elengedhetetlen, hogy képesek legyünk önálló döntéshozatalra, és tudjunk kockáztatni.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat – derül ki egy, az Oxfordi Egyetem által végzett felmérésből. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértője szerint soha nem látott mértékben lesznek fontosak azok a képességek, amelyek a szakmai tudáson felül meghatározzák egy munkavállaló személyiségét. Mivel a becslések szerint rövidesen Magyarországon is 1 millió munkahelyet érinthet a kérdés, érdemes időben felkészülni a változásra.

A METU egyetemi docense, dr. Király Zsolt szerint olyan készségekkel kell kiegészítenünk tudástárunkat, melyeket nem pótolhat egy robot. „Fontosak lesznek az úgynevezett »soft skillek«, az érzelmi és társas intelligencia, valamint a vállalkozói attitűd olyan kulcselemei, mint az önálló döntéshozatal, a bizonytalanságtűrés, a kockázatvállalást, az önmenedzselés vagy az agilitás, mivel hosszú távon ezek különböztetnek meg minket a robotoktól” – mondta a szakértő.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!