Magyarország

2017.11.01. 17:55

Akár egekbe is szökhet a tyúktojás piaci ára

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az év végéig kitarthat a drágaság, és csak az új évben várható némi mérséklődés.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az év végéig kitarthat a drágaság, és csak az új évben várható némi mérséklődés.

A vaj, a csirkemell és a tejföl idei áremelkedése után a következő dráguló alapélelmiszer a tojás lehet – írja a napi.hu.

Hol van már a 30 forint?

A lap emlékeztet, hogy míg az idén januárban 30 forint körüli áron lehetett normál nagyságú tojást vásárolni a kiskereskedelemben, az utóbbi hetekben az ára már 39 forintra ugorhatott.

Szakértők szerint a következő hetekben gyors drágulás jöhet: novemberben akár 50 forint is lehet a tojás ára, és az sem elképzelhetetlen, hogy karácsonykor már 60 forintot kell fizetni darabjáért.

Hazánkban húsvét után hiány keletkezett a népszerű élelmiszerből annak ellenére is, hogy az elmúlt években fokozatosan csökkent a tojásfogyasztás Magyarországon.

Prognózis

Molnár Györgyi, a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének titkára a lap megkeresésére arról beszélt, várakozásaik szerint az év végéig biztosan kitart a magas ár, és csak az új évben várható ennek mérséklődése.

ÉKN


Harmadával drágult a tojás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!