Magyarország

2015.08.25. 19:50

Kormánykonferencia - Együtt: nem szívderítő a kép öt év kormányzás után

Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Az Együtt szerint nem szívderítő a kép, ami öt év fideszes kormányzás után Magyarországon kirajzolódik.

Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Az Együtt szerint nem szívderítő a kép, ami öt év fideszes kormányzás után Magyarországon kirajzolódik.

Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a fideszes politikusok nem teszik az ablakba a keddi értékelést. Rámutatott: a világ vezetőinek korrupciós indexét összeállító mérések szerint a magyar kormányfő a második legkorruptabb Vlagyimir Putyin, orosz államfő után.

Kitért arra, hogy a régiós versenytársak közül mindegyik "elhúzott" Magyarország mellett, és 2010 óta nyolc helyet romlott az ország pozíciója versenyképességi rangsorban. A Fidesz számára oly fontos demográfiai mutatók terén szintén nagyon szomorú a helyzet, a népesség folyamatosan csökken, a halálozás pedig nő - mondta.

A menekültügyben szintén nem teljesít jól Magyarország, magányos állam, nincsenek szövetségesei az európai térfélen - hangzott el.

Az egészségügyben, oktatásban szintén krízishelyzettel kell szembenézni, nem az a kérdés, hogy valaki orvosnak vagy ápolónak megy, hanem az, hogy akik diplomát kapnak, pár napon vagy hónapon belül hagyják el az országot - sorolta az ellenzéki politikus.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!