Magyarország

2013.06.02. 11:31

OS - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye

Budapest, 2013. június 2., vasárnap (OS) - A megoldások a tárgyalóasztalnál születnek

Budapest, 2013. június 2., vasárnap (OS) - A megoldások a tárgyalóasztalnál születnek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden olyan szervezettel együttműködik, amely betartja a jogállamiság szabályait.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tüntetésén részt vevő hálózatok egy része tisztázatlan szervezeti formával, valamint támogatottsággal működő szerveződés. Öncélú akcióikkal bebizonyították, hogy antidemokratikusak, nem tisztelik sem a törvényeket, sem mások jogait. Fellépésük a középiskolások, a hallgatók, a pedagógusok, a szülők nevében ezért hiteltelen. Nekik ugyanis nem a kormánnyal, hanem a békeszerető magyar emberekkel van vitájuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hat pedagógus szakszervezet közül öttel - a Pedagógusok Szakszervezetével, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel, az Oktatási Vezetők Szakszervezetével, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetével, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetével megállapodott és javaslataikat figyelembe véve együttműködik a köznevelési rendszer megújításában. A Magyar Rektori Konferencia, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Európai Üzleti Tanács és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete részvételével létrehozta a Felsőoktatási kerekasztalt és a felsorolt szervezetekkel az Emmi közösen dolgozik a felsőoktatás magasabb színvonalúvá és versenyképesebbé tételén.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!