Magyarország

2013.05.14. 16:41

Soproni kettős gyilkosság - Másodrendű vádlott: lopni mentünk, nem gyilkolni

Győr, 2013. május 14., kedd (MTI) - A tavaly áprilisi soproni lőtéri kettős gyilkosság másodrendű vádlottja kedden a Győri Törvényszék előtt - a másik vádlott szavait cáfolva - azt mondta: fegyvert lopni mentek a lőtérre, nem gyilkolni. A két fiatalember szembesítése nem járt eredménnyel.

Győr, 2013. május 14., kedd (MTI) - A tavaly áprilisi soproni lőtéri kettős gyilkosság másodrendű vádlottja kedden a Győri Törvényszék előtt - a másik vádlott szavait cáfolva - azt mondta: fegyvert lopni mentek a lőtérre, nem gyilkolni. A két fiatalember szembesítése nem járt eredménnyel.

V. Roland, akit előzőleg ötletadónak nevezett a társa, közölte: ők korábban abban állapodtak meg, hogy bemennek, majd amikor fegyvert szereznek, kifutnak vele. Azt mondta, hogy ő azért segített két iskolatársának korábban a betörések, rablások során, mert azok ebből akarták visszafizetni neki tartozásaikat.

Tagadta, hogy kaszinószenvedélye miatt vett volna részt a rablásokban, betörésekben, szavai szerint ennek az időtöltésnek 2012 februárjában kezdett hódolni. "Ekkoriban bűncselekményt már nemigen követtünk el" - mondta. A barátnője apjától két ízben ellopott, szerinte összesen két-, a sértett szerint négyezer eurós összegről pedig úgy nyilatkozott: csak visszavette a pénzt, amit a lányra, költött, mert szerinte korábban kétszer is megcsalta.

Elmondása szerint az Anger-réti lőtéren pedig azért halt meg két ember, mert T. Attila "megőrült", és lelőtte a lőtérvezetőt, majd a nem sokkal később betoppanó egyesületi tagot is.

A fiatalember, aki a többi bűncselekményről szabadon, szóban, a lőtéri eseményekről azonban papírról felolvasva nyilatkozott a bíróság előtt, arról beszélt, azért működött együtt lövöldöző társával, így azért tüzelt a második áldozatra, mert attól félt, hogy különben T. Attila ellene fordítja a nála lévő fegyvert.

"Én nem akartam senkit lelőni, én nem lennék képes rá" - mondta egy kérdésre válaszolva V. Roland. Szerinte a két másik vádlott aznap éjjel találhatta ki rá nézve terhelő vallomását, amikor az ő soproni lakásában aludtak, ő viszont hazament apjához egy közeli faluba.

"Mindent rám vallottak, mert volt idejük mindent megbeszélni" - fogalmazott, szólva arról is: nem mert se apjának, se a hatóságoknak szólni a történtekről, és nagy megkönnyebbülést érzett, amikor másnap behívták a rendőrségre, azonnal be is ismert mindent.

A két vádlott a tárgyalóteremben tartott szembesítés során is ellentmondott egymásnak, a másikra hárították a vagyon elleni cselekmények kiötlését. Abban sem értettek egyet, hogy kinek az ötlete volt, hogy a lőtérről szerezzenek fegyvert, T. Attila azonban kitartott korábbi vallomása mellett, amely szerint V. Roland azt mondta, gyilkosság árán is fegyvert kell szerezni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!