Magyarország

2013.04.06. 11:24

Szombat hajnalra helyreáll a közlekedés a Budapest-Záhony vasútvonalon

Budapest, 2013. április 6., szombat (MTI) - Szombat hajnalra helyreáll a közlekedés a Budapest-Záhony vasútvonalon, miután a MÁV szakemberei befejezték a Karcag és Püspökladány közötti szakaszon egy munkagép által megrongált vasúti biztosítóberendezési kábel javítását - közölte szombatra virradó éjszaka a Mávinform az MTI-vel.

Budapest, 2013. április 6., szombat (MTI) - Szombat hajnalra helyreáll a közlekedés a Budapest-Záhony vasútvonalon, miután a MÁV szakemberei befejezték a Karcag és Püspökladány közötti szakaszon egy munkagép által megrongált vasúti biztosítóberendezési kábel javítását - közölte szombatra virradó éjszaka a Mávinform az MTI-vel.Peiper Károly sajtóügyeletes közleménye szerint a 20-80 perc közötti késések fokozatosan csökkennek, és szombat hajnalban menetrend szerint indulhat meg a vonatközlekedés.

Péntek hajnalban Karcag és Püspökladány állomások között a pályaátépítést végző külsős cég munkagépe megrongálta a biztosítóberendezési kábeleket. Mivel az egyik vágányon a folyamatos átépítés miatt nem közlekednek a vonatok, ezért a záhonyi vonalon jelentős késések alakultak ki. A vonattorlódások elkerülése érdekében, a távolsági vonatok csak Karcag, valamint Püspökladány állomásig közlekedtek. A két város között mindkét irányban az InterCity vonatok szállították az utasokat pótdíj felszámítása nélkül.

Ugyanezen a szakaszon csütörtökön estétől szintén késtek a vonatok, amit az okozott, hogy a vasútszakasz átépítése során a kivitelező cégek munkagépei megrongálták a kábelhálózatot.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!