Magyarország

2013.03.14. 10:27

Március 15. - Változik a budapesti közösségi közlekedés rendje

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - Az ünnepségek miatti forgalomkorlátozások miatt megváltozik március 15-én a közösségi közlekedés menetrendje, a parkolás pedig a P+R parkolókat leszámítva ingyenes lesz pénteken.

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - Az ünnepségek miatti forgalomkorlátozások miatt megváltozik március 15-én a közösségi közlekedés menetrendje, a parkolás pedig a P+R parkolókat leszámítva ingyenes lesz pénteken.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: a múzeumkerti rendezvény miatt reggel 7 és délután 14 óra között lezárják a Múzeum körutat az Astoria és a Kálvin tér között, a Szentkirályi utcát, a Puskin utcát, a Múzeum utcát, a Bródy Sándor utcát, a Pollack Mihály teret, a Reviczky utcát és az Ötpacsirta utcát. A múzeumtól a Budai Várba tartó ünnepi felvonulás útvonalát (Astoria-Bajcsy-Zsilinszky út-Széchenyi István tér-Clark Ádám tér-Hunyadi János utca) is lezárják.

A Kossuth Lajos teret biztonsági okokból zárják le, a Vár egész területét pedig különböző programok miatt nem lehet majd járművel megközelíteni egész nap. A Kodály köröndnél politikai rendezvényeket tartanak, majd a Bajcsy-Zsilinszky útig vonulnak a résztvevők, ezért az Andrássy út e szakaszát lezárják fél három és fél tíz között.

Szintén politikai rendezvényt tartanak 12 órától a Március 15. téren, ahonnan a résztvevők várhatóan délután 16 órától a Belgrád rakpart-Fővám tér-Vámház körút útvonalon a Kálvin térre vonulnak; rendezvényük itt este 19 óráig tart. Délelőtt 10.30 és 12 óra között, majd délután 13 és 15 óra között a közeli, Petőfi téri Petőfi-szobornál is lesznek megemlékezések. A hídról a rakpartok felé nem lehet majd lehajtani, csak a Rákóczi út irányában. Politikai rendezvény miatt az Egyetem teret is lezárják nap közben.A lezárások idején a 2-es villamos 9 és 15 óra között a Közvágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig közlekedik, szükség esetén pedig 15.30 és 16.30

között két szakaszon, megosztva közlekedik a Közvágóhíd és a Boráros tér, valamint a Jászai Mari tér és a Kossuth tér között, ha a Parlament előtti részt nem zárják le ebben az időszakban. A 47-es és 49-es villamosok a Batthyány térre közlekednek, a Kiskörutat a napközben időszakosan terelve közlekedő 7-es, 109-es és 173-as buszokkal lehet elérni.

A Kossuth Lajos utca zárása miatt az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 112-es, a 173, a 173E és 178-as buszok Pest felé a Szabadság hídon át közlekednek 12 óra és fél egy között. Ebben az időszakban a 8-as és a 112-es járatok a Kálvin térig szállítanak utasokat, a gyorsjáratok pedig megállnak a Szent Gellért téren is.

A 16-os buszok egész nap megosztva, két szakaszon járnak 16A jelzéssel a Széll Kálmán tér és a Bécsi kapu tér, 16-os jelzéssel pedig a Deák Ferenc tér és a Palota út, majd az Arany János utca és a Palota út között. A 86-os buszok déltől 13.20-ig a Clark Ádám tér és a Fő utca zárása miatt a Széll Kálmán tér érintésével közlekednek az Attila úton. A 105-ös buszok 12 és 13 óra között az Apor Vilmos tér felé az Oktogontól a Széll Kálmán tér felé, a Gyöngyösi utca irányába pedig az Attila úton, majd a Nagykörúton, 14 óra és 21 óra között pedig a Kossuth Lajos tér érintésével közlekednek.

A 109-es jelzésű járatok 9 óra és 21 óra között két szakaszon közlekednek, Óbuda, Bogdáni út és Nyugati pályaudvar között 206-os jelzéssel, valamint 9 óra és 12.30 között 109-es jelzéssel a Szabadság hídon át Kőbánya alsó vasútállomás - Móricz Zsigmond körtér, 21 óráig pedig a Deák Ferenc tér között. A 115-ös buszok 9 órától 19.30-ig rövidített útvonalon szállítják az utasokat: az Árpád hídtól indulva délig a Deák térig, dél és 13 óra között a Kossuth Lajos térig, 13 és 15 óra között ismét a Deák térig, 15 órától pedig a József Attila utcáig közlekednek.

A 83-as trolibuszok 15.30 és 19.30 között a Kálvin tér és a Vámház körút zárása miatt az Üllői úttól rövidített és módosított útvonalon közlekednek, ideiglenes végállomásuk az Üllői úton a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt lesz.

Pénteken a főváros teljes területén ingyenes lesz a közterületi parkolás, a BKK által üzemeltetett margitszigeti parkoló, a Rákóczi téri mélygarázs, valamint a P+R parkolók kivételével.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!