Magyarország

2013.03.16. 18:09

Havazás - Zalában kevesebb a lezárt út, de elakadt járműveket még mentenek

Nagykanizsa, 2013. március 16., szombat (MTI) - Zalában szombaton kora délután már csak négy út volt lezárva hóátfúvás miatt, a megyében azonban több helyen elakadtak járművek, köztük autóbusz és hótoló is.

Nagykanizsa, 2013. március 16., szombat (MTI) - Zalában szombaton kora délután már csak négy út volt lezárva hóátfúvás miatt, a megyében azonban több helyen elakadtak járművek, köztük autóbusz és hótoló is.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint Zalában még járhatatlan a 75-ös számú főút Alsópáhok és a zalaapáti körforgalom közötti szakasza, és a főúton továbbra is kamionstop van érvényben a 8-as és a 33-as kilométerszelvény között. Nem lehet ráhajtani a Zalaszentbalázs és Gelse, valamint a Tófej és Söjtör közötti összekötő útra, és Veszprém megye irányából nem engednek járműveket a 7333-as jelű útra.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható közlés szerint szombaton is több műszaki mentés miatt hívták az ügyeletet.

Paton a közútkezelő munkagépe csúszott le úttisztítás közben, és ugyanitt két kenyérszállító kisteherautó is elakadt. Zalaszabar és Zalavár között egy autóbusz csúszott le félig az útról úgy, hogy a forgalmat is akadályozta, Nemesszentandráson pedig a viharos szél miatt meglazult gyökérzetű fa dőlt villamos vezetékre, s a műszaki mentéshez a tűzoltókon kívül az áramszolgáltató szakembereire is szükség volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!