Magyarország

2013.03.23. 13:18

Four Bones Quartet: jubileumi koncert vendégekkel

Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) - Jubileumi koncertet ad április 2-án a tízéves Four Bones Quartet a frissen megnyílt Budapest Music Centerben (BMC). A harsonanégyes estjén vendégként fellép Palya Bea és Szirtes Edina Mókus is.

Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) - Jubileumi koncertet ad április 2-án a tízéves Four Bones Quartet a frissen megnyílt Budapest Music Centerben (BMC). A harsonanégyes estjén vendégként fellép Palya Bea és Szirtes Edina Mókus is."A koncerten az elmúlt tíz év fontos állomásait foglaljuk össze egy csokorba" - mondta Gyetvai Péter, az együttes vezetője az MTI-nek.

Kitért arra, hogy a BMC-beli esten számos ismert és népszerű művész lép fel velük, azok a zenészek, akikkel az elmúlt években közösen születtek emlékezetes koncertek, zenei élmények. A közreműködők között lesz Palya Bea (ének), Szirtes Edina Mókus (ének), Nagy János (zongora), Kovács Tamás Tobzi (ütőhangszerek), Nagy Zsolt (dob, ütőhangszerek), Varga Kornél (gitár) és Kolta Gergely (basszusgitár).

A Four Bones harsonakvartett 2002-ben alakult, jelenleg Magyar Péter, Gáspár Olivér, Kiss Bálint és Gyetvai Péter szerepel a formációban. A csapat az elmúlt tíz évben fellépett többek között Németországban, Ausztriában, Dániában, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Romániában, de visszatérő vendég Ázsiában is, ahol 2009-ben hat koncertből álló turnén vett részt.

A kvartett állandó résztvevője a Múzeumok éjszakája rendezvénynek, a Sziget fesztiválnak, volt már koncertje a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Szépművészeti Múzeumban és Francia Intézetben is. A Four Bones Quartet tavaly Csehországban, Németországban és Szlovéniában járt, októberben a Sauerland-Herbst 2012 nemzetközi fúvós fesztiválon lépett fel.

A 2011 őszén megjelent Crossroads című nagylemez az együttes sokszínűségét mutatja: a harsonakvartett számára komponált művek elkalauzolják a hallgatókat a tangó, a dzsessz, a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!