Magyarország

2013.03.23. 18:36

Fidesz: szürreális, hogy az országot tönkretevő MSZP hitelességről beszél

Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) - A Fidesz szerint szürreális, hogy az országot tönkretevő és csúfosan megbukó MSZP hitelességről beszél. A Fidesz-frakció szombaton Burány Sándor aznapi szavaira reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) - A Fidesz szerint szürreális, hogy az országot tönkretevő és csúfosan megbukó MSZP hitelességről beszél. A Fidesz-frakció szombaton Burány Sándor aznapi szavaira reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta, mélyponton van az Orbán-kormány hitelessége, gazdaságpolitikája miatt pedig az állam hitelállománya csúcspontra ért.

A Fidesz-frakciója ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy amikor a baloldal az államadósság szintjét elemzi, akkor saját kudarcba fulladt politikájuk bizonyítványát elemzi. Az országnak azért van óriási államadóssága, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormányok csak hitelekből tudtak megélni és tehetségtelenek voltak a kormányzáshoz - írták.

A közlemény szerint az államadósság az MSZP kormányzása alatt nőtt a GDP 52 százalékáról 82 százalékra, a devizaadósság pedig csaknem megduplázódott. "Szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely nyakig eladósította az országot, a Fidesz-kormány egy fillér hitelt sem vett fel, kamatostul törleszti a baloldal által hátrahagyott adósságot és intézkedések sorával segíti a bajba jutott devizahiteleseket otthonuk megmentésében" - írták.

A kormány elérte azt is, "hogy ma 160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor", és hogy csökkentik a családok terheit. A Fidesz-kormány megtartotta az emberek bizalmát és támogatását, mert sorra teljesíti vállalásait - olvasható a közleményben.

Erre utalva azt közölték: a szocialista párt azt ígérte, hogy nem emeli a gáz árát, aztán háromszorosára emelte, és a szocialista párt volt az, amely kormányzása idején "költségvetési adatokat hamisított és elherdálta a nemzeti vagyont", és ugyancsak a szocialista párt az, amely "orránál fogva vezette a magyar lakosságot a devizahitelek csapdájába és a folytonos megszorításokba".

A baloldal az, amelynek politikusai ma is telehazudják a világot és elérik, hogy Brüsszeltől Washingtonon át a német gyermek tévéműsorokig hazugságokat állítsanak Magyarországról - áll a Fidesz-frakció közleményében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!