Magyarország

2013.02.16. 15:03

Tíz határsértőt fogtak el Bács-Kiskun megyében

Kecskemét, 2013. február 16., szombat (MTI) – Tíz illegális határátlépő külföldi állampolgárt fogtak el a határőrök alig fél nap alatt Kelebia és Hercegszántó közelében – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Kecskemét, 2013. február 16., szombat (MTI) – Tíz illegális határátlépő külföldi állampolgárt fogtak el a határőrök alig fél nap alatt Kelebia és Hercegszántó közelében – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.Rákosi Mihály tájékoztatása szerint a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre szombaton hajnalban az 53-as számú főút 85. kilométerszelvényénél igazoltatott két szíriai állampolgárt. Mivel jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, előállították őket a kirendeltségre, ahol kiderült: tiltott határátlépést követtek el.

Az eljárás során kérték menekültkénti elismerésüket, ezért a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatósága értesítése mellett az idegenrendészeti eljárást velük szemben a menekültügyi hatóság jogerős döntéséig felfüggesztették. A szíriaiakat a megyei rendőr-főkapitányság őrzött szállásán helyezték el.

Ide szállították azt a koszovói házaspárt, valamint 3 éves kisfiukat és 6 éves kislányukat is, akiket szombat reggel szintén az 53-as számú főút 85. kilométerszelvényénél igazoltattak a kelebiai kirendeltség járőrei. A koszovói család saját országa személyi igazolványával rendelkezett, de jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Ellenük ugyancsak tiltott határátlépés miatt indult eljárás, ennek során kérték menekültkénti elismerésüket.

Szombaton kora délután a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőre a stabil hőkamera észlelése alapján az 51. számú úton igazoltatott egy tunéziai és három algériai férfit. Mivel jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, előállításuk után tiltott határátlépés miatt eljárás indult ellenük. A négy férfit idegenrendészeti őrizetbe a megyei rendőr-főkapitányság őrzött szállására vitték.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!