Magyarország

2013.02.05. 12:51

Szegedről is elindult az "éhségmenet"

Szeged, 2013. február 5., kedd (MTI) - Mintegy 25 résztvevővel Szegedről is elindult a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület szervezte, éhségmenetnek nevezett tiltakozó akció kedden.

Szeged, 2013. február 5., kedd (MTI) - Mintegy 25 résztvevővel Szegedről is elindult a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület szervezte, éhségmenetnek nevezett tiltakozó akció kedden.Hegyeshalmi Tibor, a demonstráció helyi szervezője a menet indulásakor újságíróknak elmondta, akciójukkal fel szeretnék hívni a figyelmet a lakosságot nyomasztó problémákra: a hatalmas rezsiköltségre, az embereket gúzsba kötő hitelekre, s arra, hogy nagyon kevés a munkalehetőség.

A tiltakozó akció legfontosabb célja, hogy a kormány állítsa vissza a közmunkásoknak járó nettó bér összegét a korábbi 60 200 forintos szintre. Amennyiben ezt a követelést nem teljesítik, az egyesület további lépéseket tesz - közölte az aktivista. Arra a kérdésre, melyek ezek a lépések, Hegyeshalmi Tibor nem kívánt válaszolni.

Tájékoztatása szerint a menet főként közmunkásokból és nyugdíjasokból áll. A szegedi demonstrálók a többi régióból indulókhoz hasonlóan február 11-re, az Országgyűlés első ülésnapjára érnek a fővárosba, Kecskeméten csatlakoznak hozzájuk a Békés megyei tiltakozók.

Hegyeshalmi Tibor elmondta, a mintegy 170 kilométeres utat rendőri felvezetéssel teszik meg, az éjszakákat tornatermekben, művelődési házakban töltik.

A résztvevőknek az induláskor a Vasutas Szakszervezet aktivistái szolidaritásuk jeléül élelmiszercsomagokat adtak át.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!