Magyarország

2013.02.15. 19:04

Rendőrőrsöt avattak Ócsán

Ócsa, 2013. február 15., péntek (MTI) - Mérföldkő, de nem végállomás a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén, hogy új rendőrőrs kezdheti meg működését Ócsán - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a létesítmény avató ünnepségén.

Ócsa, 2013. február 15., péntek (MTI) - Mérföldkő, de nem végállomás a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén, hogy új rendőrőrs kezdheti meg működését Ócsán - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a létesítmény avató ünnepségén.

Az államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter nevében külön köszöntötte az új rendőrőrs 19 tagú állományát, majd az elmúlt mintegy három évben a közbiztonság megszilárdításáért tett kormányzati erőfeszítésekről szólt. Kiemelte, hogy a múlt év végén 1750 járművel gazdagodott a rendőrség járműparkja, illetve méltatta azt az összefogást is, amelynek eredményeként három település, Ócsa, Alsónémedi és Bugyi közösen létesített rendőrőrsöt Ócsa városában.

Kontrát Károly arra kérte a mostantól Ócsán szolgáló rendőröket, hogy a becsületes, törvénytisztelő állampolgároknak minden segítséget adjanak meg, ugyanakkor teljes szigorral lépjenek fel a bűnözőkkel szemben. Az államtitkár felhívta a figyelmet a polgárőrökkel való együttműködés fontosságára is, hangsúlyozva: az idén 700 millió forintos támogatásban részesül ez a testület. Az országos és helyi szintű összefogás fő célja, hogy "holnap még nagyobb biztonságban éljünk, mint ma" - hangsúlyozta.

Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megyei főkapitány a megyében megvalósuló rendőrőrsprogramról szólva örvendetesnek nevezte, hogy egymást követően nyolc őrs avatására kerülhet sor, így a térségben élők a nap 24 órájában rendőri segítséget igényelhetnek. A most munkába álló "kis igazgatási központ" és a többi hasonló őrs állománya is megígérte, "megszolgálják az emberek bizalmát" - fogalmazott a főkapitány.

Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke egyebek mellett arról beszélt ünnepi köszöntőjében: már a nyolcvanas években megfogalmazódott az igény arra, hogy mind több településen hozzanak létre rendőrőrsöt, a terv megvalósításához azonban időre, illetve a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium együttműködésére volt szükség.

Bukodi Károly (Fidesz), Ócsa polgármestere elmondta: a város képviselő-testülete 2008-ban határozott annak az épületegyüttesnek a 64 millió forintba kerülő felújításáról, amelyben az okmányiroda mellett az új rendőrőrs is helyet kapott. Az őrsön munkába álló rendőrök a kilencezer lakosú Ócsán kívül Alsónémedi és Bugyi lakosságát is "vigyázzák" (utóbbi két településen összesen körülbelül tízezren élnek).

Az ócsai rendőrőrsön dolgozók három autót és egy kutyát is kaptak feladataik ellátásához. A rendőrőrsöt Kontrát Károly és Balogh János rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, országos rendőrfőkapitány-helyettes avatta fel.

Az MTI információi szerint a rendőrőrs állománya ügyel a közelben épülő szociális lakóparkra is. A Pest megyei program keretében kedden Jászkarajenőn adtak át új rendőrőrsöt, hamarosan pedig Acsán, Budakalászon, Dunavarsányban, Isaszegen, Kiskunlacházán és Zsámbékon is hasonló létesítményt avatnak.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!