Magyarország

2013.02.24. 12:39

Jávor Benedek: túlárazott paksi projektet nyert a Közgép

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke elfogadhatatlannak nevezte vasárnapi közleményében, hogy a Közgép a becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el egy munkát az állami tulajdonú MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től.

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke elfogadhatatlannak nevezte vasárnapi közleményében, hogy a Közgép a becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el egy munkát az állami tulajdonú MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től.Jávor Benedek a Közbeszerzési Értesítő február 22-ei számára hivatkozva azt írta, hogy a Csőszer Paks Épületgépészeti Kft.-vel induló Közgép 249,5 millió forintos ajánlattal nyerte meg a gépházi csurgalékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciójára kiírt pályázatot, holott annak értékét a kiíró eredetileg 175 millió forintra becsülte.

"A Párbeszéd Magyarországért szerint az eset jól példázza, miért akar Orbán Viktor 3000 milliárdnyi adóforintot az atomerőmű bővítésre költeni, és kik fognak igazán jól járni a beruházással" - írta a politikus, hozzátéve: a PM nem vitatja a rekonstrukció szükségességét.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!