Magyarország

2013.02.14. 13:28

Havazás - OKF: néhol több mint 35 centiméteres a hótakaró

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Az országban néhol több mint 35 centiméteres a hótakaró, hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van még érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye összesen 24 kistérségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Az országban néhol több mint 35 centiméteres a hótakaró, hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van még érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye összesen 24 kistérségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.Az OKF tájékoztatása szerint jelenleg az országban 14 megye és a főváros területén van hótakaró. A hóréteg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legvastagabb, helyenként a 35 centimétert is meghaladja.

Szerdán negyvenöten sérültek meg az országban közúti és egyéb balesetekben, hatan pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Közölték azt is, hogy szerdán a katasztrófavédelem ügyeleteire az érintett megyékben az intenzív havazás miatt 115 segélyhívás érkezett. A szervezet munkatársai ötvennyolc embert mentettek meg a téli időjárás következményeitől, közülük hetet a kihűléstől.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!