Magyarország

2013.02.27. 09:05

Brutális polgári emberölés - Fajtalankodás után gyilkosság

Debrecen - Szerda délelőtt elkezdődött a tavalyi brutális polgári gyilkosság tárgyalása az első fokon eljáró Debreceni Törvényszéken. Az áldozat egy férfi volt. Az emberölésnek két vádlottja van: az erőszakos hajlamú B. Antal (24) és öccse, B. László (19), aki enyhe fokban gyengeelméjű, könnyen befolyásolható.

Debrecen - Szerda délelőtt elkezdődött a tavalyi brutális polgári gyilkosság tárgyalása az első fokon eljáró Debreceni Törvényszéken. Az áldozat egy férfi volt. Az emberölésnek két vádlottja van: az erőszakos hajlamú B. Antal (24) és öccse, B. László (19), aki enyhe fokban gyengeelméjű, könnyen befolyásolható.

Tatár Tímea törvényszéki sajtószóvivő közlése szerint a vádiratban az áll, hogy az idősebb férfi és a sértett évek óta ismerték egymást, jó viszonyban voltak. 2012 februárjában egy este a három férfi együtt italozott Polgáron, a kocsmából boltból haza is vittek még némi utánpótlást. B. László nem ivott, azért maradt testvérével és ismerősükkel, mert nem akarta, hogy baj legyen. B. Antal lakásában kötöttek ki, ahol a sértett az udvari wc-re menet közölte a házigazdával, hogy tüzelőt kellene szerezniük, majd hozzátette: korábban a BV-intézetben rabtársaival többször fajtalankodott. Kikezdett a vádlottal és bent a házban a másodrendű vádlott szeme láttára fajtalankodtak. Az aktus után egyre feszültebb lett a hangulat, miután felvetődött, hogy a sértett élettársa lefeküdt az elsőrendű vádlottal. Közben elfogyott a bor és elkezdték körbejárni a szomszédokat, hogy pénzt szerezzenek. Az elsőrendű vádlott az útra magával vitte a kályha mellett tartott kisfejszét. Öccse kérdőre akarta vonni, de leintette. Az ügyészség szerint azért, mert B. Antal ekkor már eltökélte: a sértettnek kapnia kell azért, hogy senkinek se beszéljen a fajtalankodásukról.

Felismerhetetlenségig verte

Pénzkéregetés közben egy lakatlan házhoz jutottak, ahol a sértett újra szóba hozta a hiányzó tűzifát. Kitalálták, hogy elviszik az ablakkeretet tüzelőnek. Bent a házban tovább fokozódott a korábbi vita. B. László arra érkezett, hogy bátyja felszólítja a sértettet, vetkőzzön le, mert fajtalankodni akar vele. Miután ebben nem volt partner, felszólította öccsét, hogy segítsen levetkőztetni a sértettet. Miközben lemeztelenítették, ő kifordult a szorításukból és arcon vágta B. Antalt, aki ettől annyira feldühödött, hogy a fejszével fejbe vágta a sértettet, majd a felismerhetetlenségig ütötte tovább. Kifelé menet magához vette ötszáz forint értékű farmernadrágját, otthon a kútról vizet hozatva megmosakodott, véres ruházatát pedig a kályhában elégette. Másnap reggel a két vádlott visszament a lakatlan házhoz, ahol látták, hogy minden csupa vér. A másodrendű közölte testvérével, hogy ezért akár 20 évet is kaphat, mire ő csak nevetett. A két testvér később átment a szülőkhöz, délután innen állították őket elő a rendőrök.

HBN


A Lehel utcába érve éppen egy hízott kandúr osont ki abból az ajtó és ablak nélküli házból, ahol szerda este brutálisan meggyilkoltak egy polgári férfit. A macskát minden bizonnyal a szoba közepén szétterülő vértócsa vonzotta, ahogy a ház előtt szaglászó kutyákat is...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!