Magyarország

2013.01.26. 12:50

MSZP: Magyarországnak ártanak a szélsőségek

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Az MSZP szerint Magyarország megítélésének, becsületének ártanak a Jobbik által is képviselt szélsőséges eszmék.

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) - Az MSZP szerint Magyarország megítélésének, becsületének ártanak a Jobbik által is képviselt szélsőséges eszmék.Erről Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja, országgyűlési képviselője beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen a holokauszt január 27-i nemzetközi emléknapjára emlékeztetett. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a szélsőségeket le kell kapcsolni, "el kell takarítani a nemzet politikai hulladékát".

Szanyi Tibor bírálta Tarlós István főpolgármestert, aki szerinte a szélsőségesek oldalára állt azzal, hogy nem volt hajlandó csatlakozni ahhoz a kezdeményezéshez, amely a római Colosseum díszvilágításának lekapcsolásával tiltakozik a Jobbik politikája ellen. Mint mondta, a modern európai demokrácia lényege a kisebbségek védelme, ez alól pedig csak egyetlen kivétel létezik: a szélsőségek, amely ellen mindig fel kell lépni.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!