Magyarország

2012.12.03. 11:47

Kossuth téri tüntetés - CÖF: Bajnai felszólalásával hiteltelenné vált a megmozdulás

Budapest, 2012. december 3., hétfő (MTI) - A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint hiteltelenné tette a vasárnapi nácizmus elleni tüntetést az, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Mesterházy Attila MSZP-elnök politikai vágyainak kiszolgálóivá próbálta tenni a tiltakozó tömeget, megcsúfolva így a demonstrációt.

Budapest, 2012. december 3., hétfő (MTI) - A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint hiteltelenné tette a vasárnapi nácizmus elleni tüntetést az, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Mesterházy Attila MSZP-elnök politikai vágyainak kiszolgálóivá próbálta tenni a tiltakozó tömeget, megcsúfolva így a demonstrációt.A CÖF az MTI-nek küldött hétfői közleményében azt írta: szervezetük elhatárolódik a neonáci, fasiszta, kommunista eszmerendszerektől, ellenzi a felekezeti és nemzeti megkülönböztetést, és elítéli Gyöngyösi Márton (Jobbik) parlamentben elhangzott minősíthetetlen felszólalását, ugyanakkor csalódottságuknak adnak hangot a Kossuth téri neonácizmus elleni demonstráció tartalmát illetően.

A szervezet szerint a Parlament előtt tartott vasárnapi demonstráció helyes szándékát hiteltelenné tette, hogy egy olyan kormány volt minisztere szólalt föl, amely eltűrte a neonáci Vér és Becsület egyesület 2007. február 10-ei Hősök téri felvonulását, és sajnálatosnak tartják, hogy a demonstráción egy "veszélyes ideológia mentén Bajnai és Mesterházy politikai vágyainak kiszolgálóivá próbálta tenni az ott megjelent, őszinte felháborodását kifejezni vágyó tömeget". (Bajnai Gordon 2007 júliusától volt miniszter.)

A CÖF szerint megcsúfolták a demonstrációt, melynek eredeti célja a Jobbik képviselőjének pellengérre állítása és a neonáci totalitárius diktatúra visszaidézőinek elítélése lett volna, de a felszólaló politikusok közül ehhez egyedül a fideszes Rogán Antal tartotta magát.

A jobbikos Gyöngyösi Márton múlt hétfői kijelentése elleni fellépésül a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány facebookos kezdeményezésére - a közösségi oldalon olvasható információk szerint - a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezett vasárnap Budapesten demonstrációt, ahol Rogán Antal, Mesterházy Attila és az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében Bajnai Gordon, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólalt.

A tüntetésen az ország különböző részeiről érkezett, mintegy tízezer tüntető előtt a szónokok a szélsőjobboldali eszmék, a rasszista megnyilatkozások ellen emeltek szót.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!