Magyarország

2012.04.04. 12:45

MSZP: a Nemzeti Eszközkezelő fiktív szervezet

  Budapest, 2012. április 4., szerda (MTI) - Fiktív szervezetnek nevezte a Nemzeti Eszközkezelőt Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, jelezve, hogy a társaság, tudomása szerint, egyetlen lakást sem vásárolt meg fennállása óta.

 

Budapest, 2012. április 4., szerda (MTI) - Fiktív szervezetnek nevezte a Nemzeti Eszközkezelőt Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, jelezve, hogy a társaság, tudomása szerint, egyetlen lakást sem vásárolt meg fennállása óta.

A szocialista politikus szerint a szervezet a mai napig nem tud választ adni arra, melyik banktól vásárolt lakást, milyen feltételekkel tud bérlakást kiadni, milyen ingatlanokról folyik egyeztetés. Kijelentette: az eszközkezelő fiktív szervezet, nem létezik, "csak egy 40-es száma van és egy Rózsika, aki visszahívást ígér, de kapcsolni soha senkit nem tud".

Az ellenzéki képviselő megjegyezte: nagyon sok devizaadós kezdeményezte már bankjánál, hogy adja el lakását az eszközkezelőnek, viszont tudomása szerint eddig egyik bank sem ajánlott fel egyetlenegy ilyen ingatlant sem az államnak.

Korózs Lajos kifogásolta a Belügyminisztériumnak a kilakoltatás hatósági költségei megtérítésére vonatkozó rendeletét is, szavai szerint a kormány olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekre "az égvilágon semmi szükség nincs, olyan ügyekkel viszont nem foglalkozik, amelyek az emberek mindennapos problémáit hivatottak megoldani". A március elején lejárt kilakoltatási moratórium megszüntetésére utalva jelezte, hogy az adósok pluszköltsége, ha a rendőröknek fizikai kényszert kell bevetnie, ha például az adós nem hagyja, hogy a végrehajtó bemenjen a házába. Ez mintegy 9 ezer forintba kerülhet, speciális esetekben pedig óránként és rendőrönként 2 ezer forintos díjat számítanak fel - mondta a szocialista politikus, felvetve: "abban az esetben, - kérdezem én - ha rendőrkutyát is visznek magukkal a kliensnek kutyaeledelt is kell biztosítania a rendőrök számára?".

Kispál Tibor, az MSZP erzsébetvárosi szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón a VII. kerületi önkormányzatot bírálta, amiért az álláspontja szerint nem gondoskodik egy önhibáján kívül otthontalanná vált kerekes székesről. Szavai szerint az illetőt az önkormányzat otthagyta a bajban. Ismertette: miután a férfi beteg lett és elveszítette egyik lábát, nem tudta fizetni svájci frankos hitelét, 2011 novemberében pedig elutasították a krízislakás iránti kérelmét a vagyonrendeletre hivatkozva, mely szerint akik önkormányzati lakásukat megvásárolták, 10 évig nem kérhetnek szociális lakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!