Magyarország

2012.03.09. 09:13

Schmitt Pál köztársasági elnök Vas megyében folytatja országjárását

Szombathely, 2012. március 9., péntek (MTI) - Vas megyében folytatja országjárását Schmitt Pál köztársasági elnök.

Szombathely, 2012. március 9., péntek (MTI) - Vas megyében folytatja országjárását Schmitt Pál köztársasági elnök.

Az államfő ma délelőtt Szombathelyen részt vesz és beszédet mond a Vas Megyei Közgyűlés kibővített ünnepi ülésén, ahol kitüntetéseket is átad. Ezt követően ellátogat a helyi vendéglátói szakképző iskolába és kollégiumba, ahol rendhagyó osztályfőnöki órát tart, és Magyarország alaptörvényéről tart előadást a diákoknak.

Schmitt Pál felkeres egy helyi vállalkozást is, a Kámon-Hús Kft. telephelyén megtekinti az üzemet és találkozik a dolgozókkal.

A köztársasági elnök a felesége, Schmittné Makray Katalin társaságában részt vesz a Tóth Géza olimpiai ezüstérmes súlyemelőről elnevezett park avatásán, ahol koszorút helyeznek el és fát is ültetnek.

Schmitt Pál vasi programja Őriszentpéteren fejeződik be, ahol a köztársasági elnök rész vesz az Őrségi Nemzeti Park 10 éves jubileumi ünnepségén.

Schmittné Makray Katalin a nap során meglátogat egy bölcsődét, felkeresi a gencsapáti gyermekotthont, megtekinti Szombathelyen az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházat, Vasváron megnézi a domonkos kolostort, beszélget a város polgármester asszonyával, majd Őriszentpéteren ő is részt vesz a jubileumi ünnepségen.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!