Magyarország

2012.03.21. 15:34

A MUISZ nem tud magyar csoportról Mexikó földrengés sújtotta részén

Budapest, 2012. március 21., szerda (MTI) - Nem tud magyar csoportról a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) Mexikó földrengés sújtotta térségében.

Budapest, 2012. március 21., szerda (MTI) - Nem tud magyar csoportról a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) Mexikó földrengés sújtotta térségében. 

A szövetség az MTI kérdésére azt válaszolta: Mexikó népszerű úti célnak mondható a magyarok körében, de távolsága és árfekvése miatt nem utaznak tömegesen oda. Magyarországon 4-5 iroda szervez oda évente 3-4 utat.

Zám Tibor, a Best Reisen utazási iroda vezetője elmondta, az egzotikus helyek szezonja elsősorban a téli hónapokra esik, Mexikóba is elsősorban november és február között utaznak Magyarországról, március végén már eléggé meleg van ott.

Az irodavezető szerint a válság miatt, valamint a Malév leállása után egyre nehezebb eljutni a közép-amerikai országba, nehéz megbecsülni, hogy hány magyar utazhat oda. Sokan Bécsből indulnak, helyi irodák last minute útjain vesznek részt. A szakember becslése szerint évente 1.000-2.000 magyar utazhat Mexikóba.

Nagy Elek, az Agra Kulturális Utazási Társaság ügyvezetője az MTI-nek elmondta, évente mintegy 20 ember vesz részt kulturális körútjaikon, amelyek jellemzően az év elején indulnak.

Emberéletet nem követelt a nagy erejű földrengés Mexikóban, de tizenegyen megsérültek, több száz ház megrongálódott és pánikba esett emberek tömegei tódultak az utcákra.

A Richter-skála szerint 7,8-es erejű földmozgás kedden, helyi idő szerint dél után három perccel következett be. A Mexikóvárostól az ország déli partvidékéig érezhető rengés epicentruma Guerrero és Oaxaca szövetségi államok csendes-óceáni partjának közelében, Ometepec településtől 29 kilométerre északnyugatra volt, a nagy városoktól messze. Délután 19 utórengést regisztráltak, ezek ereje 4,6 és 5,3 között mozgott.

A Külügyminisztérium fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok közé sorolta Mexikót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!