Magyarország

2012.01.13. 20:48

Jobbik: Scheiring Gábor adja vissza mandátumát!

Budapest, 2012. január 13., péntek (MTI) - A Jobbik arra szólította fel Scheiring Gábor LMP-s képviselőt, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, ha heti egy napot fog dolgozni a Parlamentben, és "azt sem őszinte hittel".

Budapest, 2012. január 13., péntek (MTI) - A Jobbik arra szólította fel Scheiring Gábor LMP-s képviselőt, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, ha heti egy napot fog dolgozni a Parlamentben, és "azt sem őszinte hittel".

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője pénteken este ezt arra reagálva közölte, hogy az MTI birtokába került levélben Scheiring Gábor azt írta: a következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét, február elsejétől lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről, mandátumát egyelőre azonban megtartaná.

A Jobbik pofátlanságnak tartja, hogy Scheiring Gábor "még kérkedik is" azzal, hogy az általa tervezett heti egy nap parlamenti munka mellett sem kíván lemondani mandátumáról. Közölték: az LMP-frakciót szintén elhagyó Kaufer Virág is csak azt bizonyította, hogy "Lehet Más a Pulóver", amikor plenáris ülésen kötögetett, Scheiring Gábor pedig azért nem vett részt tavaly március óta az Országgyűlés gazdasági bizottságának egyetlen ülésén sem, "mert úgy gondolta, ettől lesz más a politika".

Scheiring Gábor levelében rámutatott: "Nem tudok mit kezdeni a folyamatosan újratermelődő belső káosszal és állandósult amatörizmussal és a vele járó teljesítményellenes szervezeti kultúrával; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a racionalitás helyett frusztrációk és hisztériák keretében kezeljük a konfliktusokat, nem tudok mit kezdeni az állandó paranoiás hangulattal, nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ebben a szervezetben az embernek, mint embernek nincs értéke, nem tudok mit kezdeni azzal az eljárással, ahogy Virág lemondott a mandátumáról; és azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni, hogy ezzel az egésszel úgy fest, nem akar/mer igazán senki sem foglalkozni" - fogalmaz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!