Magyarország

2011.09.06. 16:32

MSZP: erkölcsileg megbukott az Orbán-kormány

Lovasberény (MTI) - Az MSZP szerint erkölcsileg megbukott az Orbán-kormány; az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányfőt, hogy kérjen bocsánatot hazugságaiért.

Lovasberény (MTI) - Az MSZP szerint erkölcsileg megbukott az Orbán-kormány; az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányfőt, hogy kérjen bocsánatot hazugságaiért.

Török Zsolt, a párt szóvivője a kormányülés helyszínén, Lovasberényben tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy az Origó a Wikileaks-ről kiszivárgott amerikai diplomáciai táviratok szövegére hivatkozva azt írta, Orbán Viktor kormányfő a 2006-os választások előtt azt mondta diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül, amit mondok", illetve "ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok".

A szóvivő azt kérdezte: ezek után hogyan lehet elhinni Orbán Viktornak az egymillió új munkahely létrehozását? Az eddigi ígéreteiket még nem váltották valóra, gyors segítséget ígértek a devizahiteleseknek, és bebizonyosodott, hogy alkalmatlanok arra, amire megválasztották őket - mondta Török Zsolt.

A szóvivő idézte Mesterházy Atilla MSZP-elnök korábbi, a Facebookon feltett kérdését: arra sem kell figyelni, ha az egészségügyben dolgozók béremeléséről, vagy a közbiztonság emeléséről beszélnek? A szóvivő szerint a Lovasberényben zajló kormányülés ezekre a kérdésekre jó választ adhat, mert olyan költségvetés-tervezet kerülhet ezek után az Országgyűlés elé, amelyben számok is vannak, kiderül, hogy milyen területeken akarnak megszorítani.

Arra kérte a szóvivő a kormánytöbbséget, hogy támogassák az MSZP javaslatait a többkulcsos adórendszer bevezetésére, illetve a devizahitelesek és a munkahelyteremtés problémájára reagáló javaslatcsomagjukat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!