Magyarország

2011.09.06. 18:04

Kormányülés - Jobbik: Újabb sarcok helyett radikális gazdaságpolitikai fordulat szükséges

Budapest (MTI) - A Jobbik szerint költségvetési tűzoltómunka és újabb sarcolási sorozat helyett az államadósság újratárgyalására, többkulcsos adórendszerre és a magyar gazdaság fejlesztésére van szükség.

Budapest (MTI) - A Jobbik szerint költségvetési tűzoltómunka és újabb sarcolási sorozat helyett az államadósság újratárgyalására, többkulcsos adórendszerre és a magyar gazdaság fejlesztésére van szükség.

A Jobbik Orbán Viktor miniszterelnök keddi sajtótájékoztatójára reagálva az MTI-vel azt közölte: a kormány kétnapos ülésén ismét egeret szültek a hegyek. "A miniszterelnöki sajtótájékoztatóból kiderült: a gazdagok kormánya továbbra is elkötelezett a neoliberális gazdaságpolitika könyörtelen végig vitelében" - olvasható közleményükben.

A Jobbik szerint az államadósság erőltetett ütemű visszafizetése helyett azok újratárgyalására van szükség, amelyre számos ország, mint például Görögország, Argentína, Szerbia-Montenegro vagy Lengyelország esete sikeres példát mutatott. "Ehelyett fizetünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mint a katonatiszt."

Az ellenzéki párt a többi közt azt is kifogásolta, hogy nem tudta meg a sajtótájékoztatóból, hogyan fog elmúlni a fenyegető vész a devizahiteles válságtól fenyegetett családok feje fölül, "nem tudtuk meg, hogyan fogjuk elkerülni az egészségügy összeomlását, és nem tudtuk meg, mitől fog élénkülni a magyar gazdaság".

A devizahiteles válság megoldatlansága ma már nem csak tragikus társadalmi konfliktusokat vetít előre, hanem a gazdasági növekedés egyik fő korlátjává is vált - fogalmazott a közleményben Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese.

A miniszterelnök kedden, a Lovasberénybe kihelyezett kormányülés utáni sajtótájékoztatóján azokról az intézkedésekről számolt be, amelyek segítségével a kabinet a GDP 77 százalékáról 73-ra csökkenti az államadósságot.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!