Magyarország

2011.07.08. 13:35

Hőségriadó - A hétvégén nem lesz kamionstop

 Budapest  (MTI) - A hőségriadó miatt a hétvégén felfüggesztik a kamionstopot.

 Budapest  (MTI) - A hőségriadó miatt a hétvégén felfüggesztik a kamionstopot.

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteki tájékoztatása szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben az országos tiszti főorvos által június 8-i kezdettel négy napra meghirdetett hőségriasztás miatt felfüggesztette a kamionstopot.

    A szokásos nyári gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik 2011. július 9. szombat délután 3 óra és július 10. vasárnap este 10 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon.

    A közlemény kitér arra is, hogy a korlátozás felfüggesztését a következő napokban várható, akár 27 fok feletti napi középhőmérséklet miatt elrendelt legmagasabb fokozatú hőségriasztás teszi lehetővé, közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják.

    A kamionstop felfüggesztésével a járművezetők a szállítási feladatukat a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül a lehető leghamarabb befejezhetik; így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk - írja az NFM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!