Magyarország

2011.06.24. 20:37

"Óriásit rúgtam mindenkibe, de főleg a szeretteimbe" - Balmazújvároson járt Stohl András

<p>Balmazújváros - Szakmai napot tartott pénteken a balmazújvárosi Szenvedélybetegek Nappali Intézménye, ahová egy ismert és neves személyiség is meghívót kapott Stohl András személyében, tájékoztatta portálunkat helyi tudósítónk Csige Sándor.</p>

A harmadik szakmai nap célja az volt, hogy a szenvedélybetegekkel foglalkozók és az ellátásukban résztvevők megbeszéljék a különböző szakmai problémákat, közelebb kerüljenek nézeteik az ez irányú tevékenységgel, illetve az önfeledt diskurálás és ismerkedés is része volt ennek a kellemes napnak.

Mile Ferenc, az intézmény elnöke rövid monológjában említést tett arról, hogy a szakmában dolgozók létszáma folyamatosan nő, s ezzel együtt a rátermettség és a hozzáállás is gyarapszik, hisz ezt a munkát csak és kizárólag olyan emberek végzik, végezhetik akik felelősséget éreznek embertársaink iránt, illetve szívvel és lélekkel csinálják azt amit csinálnak.

A szót Galambosné Szeifert Orsolya intézmény vezető vette át, aki a közvélemény kutatások alapján emelt szót az iránt, hogy ma jelenleg Magyarországon több mint egymillió drog és alkohol függő ember illetve fiatal van, ami tragikusnak mondható. Sajnos a városban nem tudnak minden iskolába illetve nyilvános helyre eljutni, hogy figyelmeztessék a fiatalokat a rájuk leselkedő veszélyre, így a mai szakmai nap keretén belül egy hiteles, neves és aktuális közéleti személyiséget hívtak meg ezen problémák megbeszélésére, mégpedig a színész - műsorvezetőt Stohl Andrást.

Szinte percre pontosan érkezett a médiasztár ügyvédje kíséretében a délután kettőre hirdetett találkozóra. " Buci " a tőle megszokott laza stílusában állt a nyilvánosság elé, de azért némi szorongás és idegesség is fellelhető volt rajta, ami a jelenlegi helyzetében érthető is. A mai balmazújvárosi találkozó a tizenötödik állomása volt annak a körútnak, amely során rengeteg emberrel találkozott már, s beszélt őszintén arról amit elkövetett, s amit nem szabad elkövetni soha senkinek. Sokat beszélt a családjáról, a lányairól, s azokról a szeretteiről akikbe óriásit rúgott felelőtlenségével.

Sok kérdést kapott a résztvevőktől, amire kibúvó nélkül válaszolt. Központi kérdés volt a büntetése lehetséges súlya, a lelkiismerete, a karrierje s az azóta eltelt idő megemésztése úgy emberileg mint szakmailag. A beszélgetés végét, ami kulturális keretek közt folyt, autogram osztás és fotózás zárta.

Három rövid kérdésre sikerült elkapni Stohl Andrást!

 Cs.S.: - Mi a célod ezzel a körúttal, hisz sokan ezt is negatívan értékelik, megszólják?!

S.A.: -  Általában mint minden embert így engem is megszólnak és elítélnek a tetteimért, ami természetes, hisz olyat követtem el, ami nem lett volna szabad. De ennek ellenére késztetést érzek arra, pontosan a saját hibáimból tanulva, hogy felhívjam a figyelmét másoknak, ne lépjenek a bűnös útra, ha pedig esetleg már ott járnak forduljanak vissza, míg nem késő.

Cs.S.: - Miért fontos a sajtó illetve a média nyilvánossága?

S.A.: - A sajtót nem én hívom, jön magától. Nem akarok főszereplő lenni, de tudomásul kell venni, hogy ez egy ilyen világ. A negatív hír sokkal nagyobb szenzáció a mai társadalomban, mint egy pozitív, s mivel én bőven adtam okot a negatívumokra, így értelemszerűen figyelemmel kísérnek.

Cs.S.: - Nyugodtabb a lelked egy ilyen találkozó után?

S.A.: - Határozottan nyugodtabb! Amikor elkezdődnek ezek a beszélgetések, egy egészen más társaság ül velem szemben, mint a beszélgetés végén. Amikor végére érünk, s számos dolgot megbeszélünk illetve átbeszélünk, néha kényes témákat is, na ezeknek a beszélgetéseknek a végén egy sokkal lazább és felszabadultabb társaságtól válok el, aminek nagyon örülök, hisz ez most is így történt. Köszönöm a meghívást!


Balmazújváros – Tizenötödik alkalommal Balmazújvároson tartott drogprevenciós előadást a saját tapasztalatai alapján Stohl András színész, műsorvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!