Magyarország

2011.06.20. 21:04

Időközi választás Püspökladányban - Átmenetileg örökbe

<p>Püspökladány -&nbsp;Sárrét érdekeit egyelőre a megyei listán megválasztott politikusok képviselik.</p>

Az egyéni választókerületi képviselet szempontjából újra és újra „elárvult” a püspökladányi központú Sárrét. Először, amikor a tragikus baleset következtében elvesztette Arnóth Sándor fideszes képviselőt, másodszor és harmadszor pedig azzal, hogy az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt az időközi választás két fordulója.

Kérdésünkre, hogy most képviselet nélkül maradt-e a Sárrét, Rácz Róbert, a Fidesz megyei listán megválasztott országgyűlési képviselője először azt mondta, hogy a parlamenti egyéni választókerületi képviselet szempontjából igennel kell válaszolni. Ám ő, aki sok éven át dolgozott együtt Arnóth Sándorral, úgy érzi, tartozik az emlékének azzal, hogy a listás képviselőtársaival együtt átmenetileg mintegy örökbe fogadják a volt választókerületét.

A választás rendjét szabályozó törvények szerint arra lehet számítani, hogy a következő voksolás ősszel, várhatóan szeptemberben lesz – vélekedett Keserű László, az egyéni választókerületi iroda vezetője.

HBN


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!