Magyarország

2011.06.17. 20:32

Időközi országgyűlési választás 2011 - A Sárrét ne maradjon ki!

<p>Püspökladány -&nbsp;Az M4-es autóút megépítését a Széchenyi-terv kiemelt programjai közé sorolták.</p>

A napokban sárréti polgármesterekkel találkozott Püspökladányban Orbán Viktor miniszterelnök. Őket, és közvetve a választókat is a vasárnapi időközi választáson való részvételre buzdította. A Napló egyéb helyi ügyben is kérdést tett fel a miniszterelnöknek.

A sportkedvelők és hozzátartozóik örömmel várják az új debreceni futballstadiont, de régóta reménykednek az M4-es sztráda vagy autóút megépítésében is, ami a megye déli szegletében kapcsolódna a romániai autópályához. Szívén viseli-e az autóút ügyét is a kormány?

Orbán Viktor: A stadionnak nem csak a sportszeretők örülhetnek, hanem mindenki, akinek gyereke van. Azért is építjük, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a mozgáshoz, s ezáltal egészségesebbek boldogabbak legyenek. Ehhez pedig látvány, vonzerő, lehetőség kell. Így tudjuk a saját gyerekeinket meggyőzni, hogy a számítógépezés és tévézés helyett menjenek inkább mozogni: focizni, kézilabdázni és így tovább. Tehát a sportlétesítmények építésének középpontjában nem a profi sport áll, az csak egy kellemes mellékhatás. A lényeg az egészségen van. Ami az autópályát, illetve autóutat illeti, az Új Széchenyi terv nemzeti programjai között szerepel, el akarjuk vinni a román határig, hogy az észak-erdélyi autópályával össze legyen kötve Magyarország. Ez a terv.

Az ország keleti részének fejlettsége elmarad a nyugatitól, s ezen belül is vannak kifejezetten leszakadó kistérségek. Szándékban áll-e a kormánynak, hogy ezeket kiemelt programokkal segítse?

Orbán Viktor: Igen. Több mint negyven olyan kistérség van az országban, amelyek felzárkóztatásához célzott programokat fogunk indítani. Persze az is nagyon fontos, hogy ezek a kistérségek maguk is igyekezzenek hatékonyan képviselni az érdekeiket. Ezért a sárrétieknek ez a választás sokkal fontosabb, mint gondolják. Jelenleg ugyanis nincs szószólójuk a parlamentben. Ha vasárnap sem mennek el legalább 25 százaléknyian, akkor a szavazást megint meg kell ismételni. De addig nem lesz képviselőjük, aki felszólaljon, és elmondja, mire van itt szükség. Pedig most Magyarországon hónapok alatt zajlanak akkora változások, amekkorákhoz korábban évek is kevésnek bizonyultak. Mindebből kimaradhatnak, ha a képviselőjük nem lesz ott, amikor szét kell osztani az önhibájukon kívüli okból hátrányos helyzetbe került településekre jutó támogatást, és ha nem lesz ott a következő költségvetés elkészítésekor. Most nem a pártokról van szó, hanem a Sárrét jövőjét befolyásoló fontos döntésekről. Ebben a sárrétiek nem lehetnek érdektelenek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!