Magyarország

2011.05.05. 14:49

Tiltakoznak Enyingen, mert féltik a gimnáziumot

<p>Fórumon tiltakoznak a közalkalmazottak és a Pedagógus Szakszervezet /PSZ/ a gimnázium és általános iskola szétválasztása miatt Enyingen, csütörtökön este. A város a megyének adná át jövőre a gimnáziumot, ám korábban a közgyűlés elnöke azt mondta, nincs rá pénzük, ha megkapják, megszüntetik.</p>

Igaz, hogy legutóbb azt ígérték, csak 2012-ben kerül a megyéhez a gimnázium, és minden attól függ, hogyan változnak a finanszírozás feltételei. Ők azonban úgy érzik: a város vezetői nem őszinték. Szinte ülésenként változtatják pl. az átadás időpontját. Azt szeretnék, ha végleg visszavonná a város a gimnázium átadásáról szóló márciusi döntést - mondta a Független Hírügynökségnek Bozzai Gyuláné PSZ-titkár. Hozzátette: sok tanár munkája kerülne veszélybe, mert a gimnázium jelenleg összevontan működik az általános iskolával, és a legtöbben mindkét helyen tanítanak. A szülők is fel vannak háborodva, mivel két éve vonták össze a két intézményt, amivel 32 millió forintot megtakarítottak. Ráadásul tavaly indítottak hatosztályos gimnáziumot a meglévő négyosztályos mellett.

Az enyingi intézménybe 147 középiskolás és 330 általános iskolás jár, 60 pedagógus dolgozik ott.

"A város a saját intézményét teszi tönkre. A bizonytalanság elriasztja a gimnazistákat. Az idén máris felére csökkent a beiratkozók száma, csupán 16 gyerek jelentkezett" - hangsúlyozta Bozzai Gyuláné.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!