Magyarország

2011.05.04. 16:18

Jobbik: a tisztességesen megszerzett jövedelmekre ne vonatkozzon a különadó

<p>Törvényt módosítana a Jobbik, hogy a végkielégítések meghatározott részét terhelő 98 százalékos különadó ne vonatkozzon a tisztességesen szerzett jövedelmekre. Indítványukat már benyújtották a parlamentnek.</p>

Törvénymódosító javaslatot nyújtott be a Jobbik, amelynek célja, hogy a tisztességesen szerzett, jó erkölcsbe és társadalmi igazságérzetbe nem ütköző jövedelmek utáni végkielégítések mentesüljenek a 98 százalékos különadó alól. Indítványuk szerint a munkaviszony után járó, a reprezentatív szakszervezetekkel fennálló kollektív szerződés alapján szerzett végkielégítés válna mentessé visszamenőlegesen is. Az ellenzéki párt javaslatával azt a társadalmi igazságtalanságot szeretné kiküszöbölni, amellyel a kormány megadóztatja a több évtizedes munka után megszerzett végkielégítéseket is.

A közelgő adóbevallási és egyben adófizetési határidőre való tekintettel a Jobbik Házszabálytól való eltéréssel sürgős tárgyalást kért a kérdésben.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!