Magyarország

2011.05.02. 09:54

Egyelőre nem szigorít a Magyar Külügyminisztérium

<p>Egyelőre nem szigorítja a Magyar Külügyminisztérium sem a külföldre utazóknak szóló általános, sem az egyes országokra kiadott konkrét figyelmeztetését - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pataki Eszter szóvivő annak kapcsán, hogy az amerikai hadsereg megölte Oszama bin Laden nemzetközi terroristavezért. A külügy tájékoztatása szerint a globális terrorfenyegetettség változatlan, de amennyiben szükséges, reagálni fognak az eseményekre. Az al-Kaida vezér megölése kapcsán délelőtt sajtótájékoztatót tart Martonyi János külügyminiszter.</p>

A külügy honlapján található, terrorfenyegetettséggel kapcsolatos általános figyelmeztetés szerint különösen nagy a merényletek veszélye a Közel- és Közép-Keleten, Afganisztánban, Indonéziában és Oroszországban. A veszély azonban másutt sem zárható ki, ideértve Törökországot, az Amerikai Egyesült Államokat és az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség tagállamait is - írják.

A hírek szerint Oszama bin Ladent Pakisztánban ölték meg. A külügyminisztérium honlapja az instabil biztonsági helyzetre és a terrormerényletek veszélyére tekintettel továbbra is azt ajánlja a magyar állampolgároknak, hogy ha nincs halaszthatatlan dolguk, ne utazzanak Pakisztánba.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!