Magyarország

2011.04.20. 08:49

Saját szemünknek hiszünk szállásügyben az interneten

<p>A magyarok szívesen tervezik meg az interneten utazásainkat, még mindig az ár nyom a legtöbbet a latban és szívesen nézegetik a szállások képeit- derül ki az NRC piackutató által a Vendégváró.hu megbízásából április elején készített reprezentatív online kutatásából.</p>

A válaszadók rendkívül magas aránya, 76 százaléka tervezi meg utazását az interneten. Legtöbbjük, 78 százalékuk a helyszínt választja ki és az árakról tájékozódik. Az információszerzés elsődleges forrása még mindig döntően, 55 százalékban a keresők, de a felhasználók 47 százaléka megfordul szállásajánlatokat gyűjtő portálon is. De a válaszadók mindössze 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szállodák weboldalán kezdi a keresést.

Az online utazástervezéskor kiemelt szerepet kapnak a fotók, a szállást bemutató képeket az internetezők 87 százaléka nézegeti szívesen. Ugyancsak fontosak az akciókról, csomagajánlatokról szóló írások, a válaszadók 79 százaléka keresi ezeket, míg a programajánlatokra 56 százalékuk fókuszál.

A válaszadók 92 százalékánál az ár, 61 százalékánál a csomagajánlatok és 57 százalékánál az elérhető szolgáltatások voltak fontosak. A szakemberek szerint szeretünk jól járni, ezért is olyan népszerűek a csomagajánlatok, amelyekkel sokan a szokottnál magasabb kategóriájú szállásokat is kipróbálnak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!