Magyarország

2011.04.28. 18:12

Médiatanács: Kiegyensúlyozatlan volt Az Este

<p>Nem tájékoztatott átfogóan és elfogulatlanul a Magyar Televízió Az Este című műsorában. Ezért a Médiatanács figyelmeztetéssel hívta fel a közszolgálati televíziót a jogsértő magatartás megszüntetésére és a jövőbeni jogsértésektől való tartózkodásra. A tanács két "talált" - nem foglalt -rádiós frekvencia kiosztásáról, két ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságról is döntött csütörtökön.</p>

A Médiatanács a "figyelmeztetés" szankciót alkalmazta az MTV Az Este című műsorával szemben, mivel az nem teljesítette az átfogó és elfogulatlan tájékoztatás törvényi követelményét. Az Estében 2010. június 14-20-a között a kormányzati véleményhez képest eltérő álláspontot képviselő szereplők nem jelentek meg, ezért nem volt lehetőség egy adott téma több oldalról való megvitatására, az eltérő vélemények bemutatására - közölte az NMHH. Figyelembe véve azt, hogy a hatóság utoljára 2008 februárjában alkalmazott szankciót a Magyar Televízió ellen, a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése miatt, a Médiatanács elegendőnek tartotta a figyelmeztetést.

A Médiatanács mai ülésén "talált" frekvenciákról is döntött. A Zalaegerszeg 95,1 MHz jogosultságra meghirdetett pályázat nyertese a Zenebolygó Rádiós és Szolgáltató Kft. lett, a Székesfehérvár 103,8 MHz médiaszolgáltatási jogosultság hasznosítására indított pályázaton a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Bt. pályázata volt eredményes. A Médiatanács döntött újabb két lejáró frekvencia esetében az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről is.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!