Magyarország

2011.04.16. 15:25

Egyenruhások demonstrációja - újabb tűzcsapokat nyitottak ki, száll a füst a Parlament körül

<p>Újabb tűzcsapokat nyitottak ki és füsttel árasztották el a demonstrálók a Kossuth tér környékét, miközben elindultak, hogy körbejárják a Parlament épületét. A Független Hírügynökség információi szerint az épület körül öt tűzcsapból ömlik a víz. A tiltakozók a Szalay utcában is több tűzcsapot kinyitottak, és ott is füstbombát hoztak működésbe.</p>

Mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, maszkot viselő demonstrálók nyitottak ki több tűzcsapot Budapesten, az Andrássy úton, ahol az egyenruhások tartottak demonstráló felvonulást szerzett jogaik megtartásáért. A felvonulók számtalan füstbombát is eldobtak, az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky utat is fehér és színes füst árasztotta el több helyen.

A rendőrség folyamatosan vizsgálja és elemzi, hogy az egyenruhások szombati vonulásán milyen események történnek és megteszi a megfelelő intézkedéseket. A rendezvényen, amennyiben jogszabálysértő cselekmény történik, a rendőrség természetesen fel fog lépni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután tűzcsapokat nyitottak ki a demonstrálók az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta: az Alkotmány utcában már minden tűzcsap mellett rendőrök álltak, és megakadályozták, hogy kinyissák azokat. A felvonulók az úttest mellett álló rendőröknek azt skandálták, hogy "Együtt vagyunk, gyertek velünk!", a biztosítást végző rendőrök közül többen integetéssel fogadták kollégáik szavait.

A tömeg délután fél három körül indult el ismét, hogy körbejárja a Parlament épületét, az újabb füstbombákat ekkor hozták működésbe az alsó rakparton. A demonstrálók minden útjukba akadó tűzcsapot kinyitnak, a rendőrök erre most nem voltak felkészülve.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!