Magyarország

2011.04.28. 19:27

"Egy géniusz ifjúkora" a Közlekedési Múzeumban

<p>Nem a Marsról származik Neumann János, ezt bizonyítja be az "Egy géniusz ifjúkora" című kiállítás, amely pénteken nyílik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban. Képes Gábor múzeológus a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 20. század egyik legjelentősebb matematikusának, a modern számítógép működési elveit papírra vető Neumann János életének első szakaszát eleveníti fel a tárlat.</p>

"Marslakónak" tartották az Egyesült Állaokban a 30-as években azokat a magyar tudósokat, akik kitelepültek a tengeren túlra, és ott hihetetlen tudományos eredményeket értek el. Ennek ellenkezőjét igyekszik bebizonyítani a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum április 29-én nyíló tárlata, amely Neumann János ifjúkorát mutatja be.

A kiállításon meg lehet nézni a tudós családjának iparművészeti szépségű, eredeti tárgyait, és meg lehet ismerni azt a szellemi közeget, amelyben nevelkedett. A Róth Miksa Emlékháznak köszönhetően az egykori Neumann-villa díszes üvegablakait is megtekinthetik a látogatók. Életrajzi tablókat is kiállítottak, ezek szerzője az első magyar számítógép egyik építője, Kovács Győző.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!