Magyarország

2011.04.26. 18:01

A fejlesztési minisztérium tárgyalna a Greenpeace-szel javaslataikról

<p>A fejlesztési minisztérium nyitott arra, hogy átbeszélje a Greenpeace és más civil szervezetek energetikai javaslatait. A zöldszervezet a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen juttatott el a miniszternek egy petíciót, a többi között arról, hogy el kell vetni az atomenergia használatát.</p>

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - ahogyan eddig is tette - a jövőben is számít a szakmai és civil szervezetek együttműködésére az energetikai stratégiai dokumentumok és cselekvési tervek összeállításakor. A tárca azután közölte ezt, hogy a csernobili katasztrófa 25. évfordulóján a Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége petíciót juttatott el a miniszternek. Ebben többek között azt írják, hogy Magyarország tűzze ki célul az össztársadalmi energiafelhasználás csökkentését, valamint, hogy el kell vetni az atomenergia használatát, és a megújuló energiákra kell alapozni jövőjét. A minisztérium szerint nyitottak az anyagban leírt felvetések jövőben részletes szakmai átbeszélésére, kifejtésére.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!