Magyarország

2011.03.01. 15:28

LIGA: Megérkezett a megszorító csomag

<p>Gyorsan, brutálisan, egyeztetések és hatástanulmányok nélkül, pár nap alatt akarja a kormány megoldani a problémákat - írja a LIGA Szakszervezetek a kabinet kedden bejelentett reformcsomagja kapcsán. A reformok inkább egy durva megszorító csomagra emlékeztetnek - áll az érdekvédelmi szövetség közleményében.</p>

A LIGA szerint az a legnagyobb baj, hogy csak keretszámok hangzottak el, részletek pedig alig. A megismert intézkedések viszont sokkolóak, az érdekvédők szerint a tűzoltók korkedvezményének megvonása, a gyógyszerárak emelése, az álláskeresési támogatás drasztikus lecsökkentése, egyúttal 100.000 rokkantnyugdíjas visszaküldése a munkaerőpiacra 10% feletti munkanélküliség idején inkább egy durva megszorító csomagra emlékeztet.

A LIGA szerint ebbe a sorba illeszkedik bele az is, hogy marad a bankadó és mégsem adósságcsökkentésre megy a magánnyugdíj-pénztári vagyon nagyja, illetve, hogy mégis megkurtítják a nyugdíjrendszert, a foglalkoztatást, az egészségügyet és az oktatást.

A LIGA Szakszervezetek ismét felszólítja a kormányt az egyeztetések azonnali megkezdésére és a részletek minél előbbi tisztázására. Habár az államadósság csökkentése mindenképp kívánatos cél, az oda vezető út nem lehet a munkavállalók tízezreinek "sírköveiből kirakva" - fogalmaznak közleményükben.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!