Magyarország

2011.03.16. 21:01

KÖVIOSZ: 2400 ember kerülhet utcára a költségvetési zárolás miatt a vízügyi igazgatóságoktól

<p>Jelentős létszámleépítésre lehet szükség a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságoknál a költségvetési támogatások zárolása miatt. Körülbelül 2400 ember veszítheti el az állását - állítja a Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakszervezet.</p>

Az intézmények ellehetetlenülhetnek, a magyar vízgazdálkodást felszámolhatják, amelynek felelőssége a döntéshozót terheli - olvasható az érdekképviselet csütörtöki közleményében.

A Vidékfejlesztési Minisztérium teljes költségvetését a zárolás 9,5 százalékos mértékben érinti. A miniszter döntése alapján a Környezetügyi államtitkárság felügyelete alá tartozó szervezetek közül a Nemzeti Park Igazgatóságok idei költségvetésének 44,6, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Hatósági szervekének 37,4, a Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságok büdzséjének pedig 44,8 százalékát zárolják.

A szakszervezet információi szerint a döntés előtt mérlegszerű elemzés nem készült. Az intézkedések miatt a környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságoknál jelentős, 52 százalékos létszámleépítés jöhet, ami körülbelül 2400 embert érinthet a személyi juttatások jelentős zárolása miatt. A dologi kiadások részaránya olyan alacsony ugyanis, hogy számottevő csökkentésére már nincs lehetőség.

Fennáll a veszély, hogy az igazgatóságok azonnal fizetésképtelenné válnak. A vízügyi igazgatóságoknál foglalkoztatott 9100 fős közfoglalkoztatási programot az irányító létszám és az önerő hiányában azonnal le kell állítani - vélik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!