Magyarország

2011.03.23. 15:20

Korszerű bankjegyvizsgálók vásárlását támogatja a jegybank

<p>Programot hirdet a Magyar Nemzeti Bank a tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében. A jegybank a kiskereskedelmi szektor számára nyújt támogatást UV-A/C bankjegyvizsgáló eszközök megvásárlásához. A program első lépéseként az MNB az ilyen berendezéseket forgalmazó cégek jelentkezését várja.</p>

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címlet-összetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló eszközök használata, ezért az MNB programot indít a kiskereskedelmi szektorban a készülékek beszerzésének támogatására.

A program első részeként a jegybank azon cégek körében keres partnereket, amelyek UV-A/C-készülékeket akarnak forgalmazni. A társaságok feladata lesz a készülékek értékesítése az MNB támogatását elnyerő kiskereskedők számára. A forgalmazói pályázatok benyújtásának határideje: 2011. május 9. délelőtt 10 óra.

Részletes pályázati felhívás: www.mnb.hu/Bankjegy_es_erme/UV-AC

Az MNB ezután várhatóan májusban hirdeti meg pályázatát a kiskereskedők számára. A jegybank az UV-A/C-készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60 százalékával, de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal támogatja a programban résztvevő kiskereskedőket. A támogatásra fordítható pénzügyi keret összértéke 50 millió forint.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!