Magyarország

2011.03.07. 17:41

Kemény harccal fenyegették meg a jegybank elnökét

<p>Kemény harc várható, ha a monetáris tanács új tagjainak kinevezése után nem mond le, ezt egy magasrangú kormányzati politikus közölte a Magyar Nemzeti Bank elnökével - mondta el sajtótájékoztatóján a jegybankelnök.</p>

Simor András kijelentette: sem fenyegetéssel, sem megfélemlítéssel nem lehet lemondásra kényszeríteni, kitölti 2013 márciusáig tartó mandátumát.

A jegybankelnök elmondása szerint az említett politikus érdeklődött az MNB felügyelőbizottságának (fb) munkájáról is. Simor András úgy fogalmazott: nem akar ebből a beszélgetésből semmilyen következtetést levonni, de azt látták az elmúlt napokban, hogy az fb - korábbi menetrendjét megváltoztatva - március elején döntött olyan ügyekben, amelyekről április-május körül kellett volna, ráadásul ez "véletlenül" egybeesett az új monetáris tanácstagok kinevezésének időpontjával.

A Járai Zsigmond által vezetett felügyelőbizottság pénteken nyilvánosságra hozott vizsgálatával kapcsolatban Simor András elmondta: olyan vizsgálat folyt, ami torz, tendenciózus és megalapozatlan következtetésekhez vezet.

A jegybankelnök az említett politikust nem kívánta megnevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!