Magyarország

2011.03.25. 17:40

HM: Csak az etikátlan lakásügyeket vizsgálják

<p>Csak az etikátlanul végrehajtott honvédségi lakásvásárlások ügyét vizsgálják a Honvédelmi Minisztériumnál. A tárca közleménye szerint a vizsgálat nem érintheti a lakásukhoz tisztességes körülmények között, a szolgálati érdeknek megfelelően hozzájutó, becsületes katonákat, munkatársakat.</p>

A Honvédelmi Minisztériumnál a korábbi években történt etikátlan lakáseladási gyakorlatra a Hende Csaba honvédelmi miniszter által indított vizsgálatok eredményeként derült fény. Az átvilágítás jelenleg is tart. A tárca kizárólag olyan konkrét ügyek feltárását végzi, melyek esetében felmerül, hogy az adás-vételkor visszaélhettek a jogszabályokkal. A vizsgálatban együttműködnek az elszámoltatási kormánybiztossal - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy a szolgálati ár töredékéért vásárolhatták meg a Honvédelmi Minisztérium és a honvédség felső vezetői szolgálati lakásaikat az elmúlt ciklusokban. Mint írták, emiatt 750 millió forintos vagyonvesztés érhette a tárcát. Pénteken a lap arról írt, hogy Juhász Ferenc volt kabinetfőnökének, Gömbös János volt miniszteri biztos lakáshoz jutása a leggyanúsabb a honvédségi ingatlanügyek közül. A cikk szerint Gömbös János egy VIII. kerületi 85 négyzetméteres szolgálati lakást cserélhetett le egy II. kerületi harmincmilliós ingatlanra, amelyet 20 millió forintból háromszor is felújítottak, miután kiderült, hogy a miniszteri biztos fogja majd használni.

"A tárca az ügyben nem érintett tisztességes katonák, és más munkatársak jó hírének megóvása, illetve a további találgatások elkerülése érdekében a témát a maga részéről lezártnak tekinti, és várja az elszámoltatási kormánybiztos által végzett vizsgálat eredményét." - olvasható a Honvédelmi Minisztérium pénteki közleményében.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!