Magyarország

2011.02.16. 16:38

Néhány napja ítélték el, de megint lopott

<p>A hét elején újra lopáson kapták rajta Békéscsabán azt a hajléktalan férfit, akit néhány nappal korábban, csütörtökön ítélt felfüggesztett börtönre a bíróság, szintén lopások miatt. A férfi az ítélet csütörtöki kihirdetése óta a rendőrség adatai szerint 17 mobiltelefont lopott el üzletekből. Szerdán a férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.</p>

A 42 éves, hajléktalan férfi eredetileg azért került a Békéscsabai Városi Bíróság elé, mert néhány nap alatt több mobiltelefont is ellopott boltokból. A bíróság csütörtökön fél év börtönre ítélte, az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették, így a férfi elmehetett a bíróságról.

Hétfőn este egy bevásárlóközpontból ismét mobiltelefonokat akart ellopni a férfi, de megint elfogták. A műszaki osztályon két készüléket vett magához, leszedte róluk az áruvédelmi címkéket, majd a kabátjába rejtve próbált meg fizetés nélkül távozni. A kijáratnál viszont a biztonsági őrök feltartóztatták és rendőrt hívtak. A járőrök bevitték a békéscsabai kapitányságra a férfit, ott kiderült, hogy néhány órával korábban ugyanabból a boltból már elvitt egy telefont.

A férfit ekkor őrizetbe vették és kérték előzetes letartóztatását, a bíróság ezt szerdán meg is tette. Közben a nyomozók kiderítették, hogy a múlt heti ítélet óta a férfi vélhetően nyolc alkalommal, összesen 17 újabb telefont lopott el - tájékoztatott szerdán a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!