Magyarország

2011.02.17. 20:07

Nem csak szétlopták, meg is fertőzték a kállói ivóvíztározót

<p>Kálló - Megrongálták és ellopták a kállói víztározó mozdítható vaselemeit, vezérlőegységét és napelemeit. Mivel a fosztogatók az ivóvíz tárolására szolgáló medencékbe erősen szennyezett tárgyakat dobáltak, a víztározóból nem kaphat vizet a nógrádi település.</p>

Egy nyolcfős csoportot gyanúsít a rendőrség a kállói víztározó tönkretételével. A 16 és 37 év közötti helyi férfiak a rongálásukkal félmillió forint kárt okoztak. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a Független Hírügynökséggel csütörtökön közölte: kedd reggel leverték a lakatot a kállói víztározó kerítésének vaskapujáról, majd az ott lévő épület kapuját, ajtóit, a vezérlőszekrényt, továbbá a víztározó-medencék alkatrészeit megrongálták.

A helyszíni szemlén kiderült: félmilliós értékben vasajtókat, kábeleket, akkumulátort, napelemet, hidrosztatikus szintjelzőt és egyéb más értéket is elvittek, illetve tönkretettek, ráadásul az ivóvízzel teli medencékbe erősen szennyezett kannát és egyéb más tárgyakat dobáltak, így a tározókat azonnal le kellett zárni. A gyanúsítottakat a pásztói rendőrök szerdán fogták el, s közérdekű üzem működésének megzavarása és lopás miatt hallgatták ki. Közülük három embert őrizetbe vettek, akik ellen már más, vagyon elleni bűncselekmények miatt is nyomoztak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!