Magyarország

2011.02.22. 14:48

MSZP: Meddig húzza még a kormány? - Később jelentik csak be a reformokat

<p>A kormány tagjai vagy gyávák, vagy pedig "halványlila gőzük sincs arról", hogy mit akarnak kezdeni az országgal - így reagált az MSZP arra, hogy a strukturális reformokat várhatóan mégsem ezen a héten, hanem csak jövő héten jelentik be.</p>

Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn még azt nyilatkozta, hogy a szerdai kormányülés után várhatóan csütörtökön jelentik be a kormány átfogó reformprogramját. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ugyanakkor közben azt közölte, hogy jövő hét elején várható a bejelentés.

Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn újságírók előtt azt mondta, hogy a szerdai kormányülés után várhatóan csütörtökön jelentik be a kormány átfogó reformprogramját. Kedden pedig Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő már azt mondta, hogy ez jövő héten várható - emlékeztet a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

A szocialista szóvivő szerint ezek szerint a kormány tagjai vagy gyávák, vagy pedig "halványlila gőzük sincs arról", hogy mit akarnak kezdeni az országgal. Amennyiben ez utóbbi az igaz, az MSZP azt javasolja, hogy fogadják el az általuk benyújtott adótörvényt és támogassák javaslataikat a költségvetés kapcsán. A szocialisták szerint sajnálatos, hogy az újabb gyáva megfutamodással, a Fidesz-KDNP baklövései miatt szükséges átalakítások halogatásával a kormány ismét az emberekkel tolt ki, mert ezzel tovább rontja az ország pozícióit.

Az MSZP szóvivője azt is kiemeli, hogy Orbán Viktor eddig csupán egy tengerentúli napilapban üzente meg az embereknek, hogy nem lesz béremelés, sőt csökkentik a nettó béreket és a gazdagoknak kedvező és az alacsonyabb jövedelműeket sanyargató adórendszerrel. Hogy elbocsátanak több tízezer közszolgát, miközben a munkanélküli segélyek összegét drasztikusan csökkentenék.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!