Magyarország

2011.02.10. 11:08

Megkezdték az első épület tetőszerkezetének ácsmunkálatait Kolontáron

<p>Kolontáron megkezdték az első ház tetőszerkezetének ácsmunkálatait, így a mintaház mellett újabb ingatlan kerül hamarosan tető alá. Zajlik a terület rendezése, és elkészült a mintaház aljzatbetonozása.</p>

Devecseren folytatódott a közművek kiépítése. Befejezték hét épület alapjának betonozását, két épület alapját ássák, és építik a lábazatokat. A jogi munkacsoport három új építésű és egy használt ingatlanra kötött támogatási szerződést a károsultakkal - közölte csütörtökön az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos szerdán szemlét tartott a vörösiszap-katasztrófa által sújtott térségben, és megállapította, hogy a külterületek mentesítési munkálatai, valamint az építkezések rendben zajlanak. A lerakókba 7530 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be szerdán Devecser és Kolontár külterületéről, valamint a Marcal folyóból. A szállítási útvonalak karbantartása folyamatos, az aszfaltutakat takarítják.

Az ÁNTSZ adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható. A szálló por napi átlagkoncentrációja Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen a tájékoztatási küszöbértéket meghaladta, de a riasztási küszöbértéket nem érte el. A Torna-patak kolontári hídnál mért pH-értékének átlaga szerdán délelőtt 8,1, délután pedig 8,33 volt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!